Terase i balkoni

Hidro-Z nudi atraktivne membrane za upotrebu na prekrivenim i izloženim terasama i balkonima gdje se zahtjeva dugoročno, sigurno i čvrsto hodanje. Membrane se mogu postaviti na gotovo sve čvrste podloge; betonske ili drvene.
Također se mogu postaviti i na metalne površine nakon što ih se zaštiti odgovarajućom izolacijom.

Odabirom Hidro-Z sistema za terase i balkone, problemi vezani za vlagu kao što su korozija čelika u armiranom betonu ili truljenje drveta, se mogu izbjeći.

Hidro-Z koristi Protan GT membrane koje su UV-otporne, vatro-otporne i preslojene su teksturom protiv klizanja što omogućava sigurno hodanje. Raspoložive su u 3 boje: zelena, svjetlo siva i tamno siva.

Također se mogu primjeniti na područja gdje je ograničena visina završnog površinskog sloja i gdje se očekuje trajnost membrane i do 20 godina, ovisno o stupnju upotrebe.

Za područja predviđene visoke upotrebe, gdje se izolacija zahtjeva u procesu gradnje, ili je u planu određeni površinski sloj, Hidro-Z nudi Protan G membrane koje su posebno dizajnirane za hidroizolacije ispod keramičkih ili betonskih pločica i drvenog poda.

Trebate više?

Ukrasite terasu i balkon vaše kuće ili lokala sa tendama, ili ih zatvorite rool-up ceradama za hladnije dane uz pomoć naše sestrinske firme Du-Plast.

© Copyright Hidro-Z d.o.o. . Sva prava pridržana.